Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan! 💛 En riktig klassiker som jag tror att de flesta tycker om. Kombinationen av en god, spröd mördeg och en len vaniljkräm är ju svårt att inte tycka om, eller vad säger ni?

Det blir såklart absolut godast med en hemmagjord, äkta vaniljkräm, men det går även att använda färdig vaniljkräm som du köper i affären. Men jag tycker verkligen det är värt att lägga ned lite extra tid på att göra sin egna vaniljkräm, det är inte alls så svårt som många verkar tro. Och ja, det är lite pilligt att fylla formarna, men det är SÅ värt det! 😍

Ingredienser:

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

0,5 dl strösocker

0,5 dl florsocker

200 g smör

1 äggula (går att ersätta med 1-2 tsk vatten)

Vaniljkräm: recept hittar du HÄR (gör en halv sats)

Gör så här:

1. Börja med att göra vaniljkrämen i god tid så att den hinner svalna.

2. Arbeta ihop alla ingredienser till en deg. Platta ut degen och plasta in med plastfolie, låt vila i kylen i ca 30 minuter. Under tiden kan du smörja in hjärtformarna med smör.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Dela degen på två delar. Kavla ut ena degen ca 3 mm tunn, klä formarna och fyll sedan med vaniljkräm. Jag brukar använda en spritspåse, men det går även bra att använda en sked. Kavla ut resten av degen och lägg på som ett lock. Här kan du göra på olika sätt. Ett sätt är att vända de fyllda formarna upp och ned på den kavlade degen och sedan skära längs med formen. Ett annat sätt är att dela den kavlade degen i fyrkanter som du sedan lägger på de fyllda hjärtanen. Alternativ tre är att lyfta upp den kavlade degen och lägga den över alla formarna samtidigt, det tycker jag är smidigast men ni får hitta ett sätt som ni tycker är enklast. Nyp ihop kanterna väl så att vaniljkrämen inte läcker ut. Skär väck eventuell överflödig deg så du får fina kanter.

5. Lägg formarna på en plåt, gör några hål i locken så spricker de inte i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-16 minuter. Ta ut och låt svalna i ca 5 minuter, lossa sedan formarna genom att vända de upp och ned och knacka lite lätt på formen så lossnar de lätt. Låt sedan svalna helt och pudra sedan på florsocker.

Tips! Prova att fylla dina hjärtan med Nutella istället för vaniljkräm! Så gott!

Annons

En reaktion på ”Vaniljhjärtan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s