Glass med Mars

Om ni följer mig på Instagram så vet ni ju att jag älskar att göra glass. För några veckor sedan gjorde jag en vaniljglass med bitar av Mars, den blev jättegod men chokladbitarna var lite väl hårda (med tanke på att choklad blir hårt när den är i frysen…) plus att jag ville ha ännu mer smak av den goda chokladen, så då gjorde jag om den för några dagar sedan. Den här gången delade jag Marsen i mindre bitar och lät den smälta i den varma vätskan. Resultatet blev en superkrämig, len och underbart god glass med mycket smak av Mars-chokladen. Och här får ni nu receptet! Är ni lika förtjusta i Mars som jag är så kommer ni älska den här glassen. Och om ni vill ha chokladbitar så går det såklart jättebra att hacka ned i smeten, alternativt att ni strör på det som strössel vid servering så blir det inte hårda bitar 💛

Ingredienser:

3 dl mjölk

2 dl vispgrädde

1 dl strösocker

5 äggulor

2 st mars bars (51 g styck)

Ev. lite vaniljpasta

Gör så här:

1. Börja med att dela Mars chokladen i mindre bitar.

2. Koka upp mjölk och grädde.

3. Vispa äggulor och strösocker ljust och fluffigt. Häll över den varma vätskan under vispning, häll sedan tillbaka i kastrullen och värm upp till ca 83-85 grader. Dra väck kastrullen från värmen och tillsätt chokladen, blanda tills alla bitar har smält helt. Tillsätt även eventuellt lite vaniljpasta om du vill.

4. Sila av och häll upp i en bunke, kyl gärna ned glassmassan över ett iskallt vattenbad, täck sedan med plastfolie och ställ in i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.

4. Kör glassen i en glassmaskin tills den fått en krämig konsistens. Häll upp i en behållare och ställ in i frysen i några timmar innan servering.

Har du ingen glassmaskin? Följ receptet fram till steg 4, ställ in bunken direkt i frysen istället. Ungefär varje halvtimme så vispar du smeten så att luft kommer in. Låt stå i frysen tills glassen är helt fryst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s