Bounty Cookies

Fantastiskt goda cookies med choklad och ljuvlig kokosfyllning. Påminner så mycket om Bounty, ni vet chokladen med supergod kokosfyllning, och om ni gillar den chokladen så kan ni ju tänka er hur goda de här kakorna blev! Mums!

Fyllningen är busenkel att göra och består av endast två ingredienser: riven kokos och sötad kondenserad mjölk. Själva kakdegen är också väldigt enkel att göra, plus att den här degen inte behöver vila i kylskåpet som en del kakdegar kräver, så de här kakorna går relativt snabbt att göra. När det kommer till få fyllningen i kakorna så är det bara att ta en bit deg och platta ut den i ena handflatan, sedan lägger man ungefär en matsked av kokosfyllning i mitten och så nyper man försiktigt ihop degen tills hela fyllningen är täckt. Sedan formar man de till bollar, klart!

Ingredienser (20 stycken)

200 g smör, rumsvarmt

200 g strösocker (2 dl)

50 g farinsocker (ca 3/4 dl)

1 tsk vaniljsocker

250 g vetemjöl (drygt 4 dl)

50 g kakao (1 1/4 dl)

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

1 krm salt

150 g chokladknappar

Kokosfyllning

110 g riven kokos (drygt 3 dl)

200 g sötad kondenserad mjölk (en halv burk)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt i några minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan ned i smörblandningen. Vispa snabbt ihop tills nästan allt mjöl är inarbetat, då pausar du och häller i chokladknapparna. Fortsätt sedan blanda tills det precis går ihop till en deg. Ställ degen åt sidan medan du rör ihop kokosfyllningen.
  4. Kokosfyllning: rör ihop kokos och kondenserad mjölk i en skål.
  5. Ta en bit deg (ca 50 g) och platta ut i handen. Lägg ca 1 msk kokosfyllning i mitten och nyp sedan ihop degen så att hela fyllningen är täckt. Forma sedan till en boll och upprepa samma sak med resten av degen. Lägg bollarna på plåtarna och platta till dem en aning.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svala på plåten i ca 5 minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler där de får svalna helt. Förvara kakorna i en kakburk i rumstemperatur.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s