Browniecookies / kladdkakscookies

Världens godaste browniecookies/kladdkakscookies. På riktigt! Hädanefter så kommer jag alltid ha en burk med de här kakorna i frysen, för när chokladsuget slår till så är det här de enda kakorna man behöver.

Segmjuka i mitten, lätt knapriga kanter, djup chokladsmak och bara heeeelt gudomliga! Givetvis helt underbara att äta de som de är, men om man vill lyxa till det lite extra så kan man absolut ha en kula vaniljglass till. Magiskt gott!

Ingredienser (ca 15-20 st)

200 g choklad, ljus eller mörk (jag använder ljus choklad med 40% kakaohalt)

125 g smör

200 g strösocker (2 dl)

100 g farinsocker (1,3 dl) (kan ersättas med strösocker)

2 ägg

120 g vetemjöl (2 dl)

25 g kakao (4 msk)

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

Ev. flingsalt att toppa kakorna med

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram två plåtar och klä med bakplåtspapper.
  2. Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en skål (som tål att köras i micro) tillsammans med smöret. Ställ skålen i micron, kör i 30 sekunder, ta ut och rör om, värm igen i 30 sekunder och rör om igen. Fortsätt tills allt har smält. OBS! Var försiktig så att du ej bränner chokladen. Ställ sedan åt sidan.
  3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och poröst i ca 5 minuter. Använd elvisp eller en köksassistent.
  4. Häll ned chokladblandningen och vispa ytterligare 1 minut eller tills allt är blandat.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan ned i äggblandningen. Rör försiktigt med en ballongvisp tills du har en jämn och klumpfri smet.
  6. Häll upp smeten i en spritspåse eller använd två matskedar för att klicka ut smeten. Receptet ger ca 15-20 kakor. Gör ganska höga ”bollar”/klickar, eftersom de flyter ut under gräddning. Om smeten är för lös så låter du den vila några minuter (i rumstemperatur), då blir den fastare.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-9 minuter. De ska vara lite undergräddade i mitten, då blir de sega och härliga i mitten. Ta hellre ut kakorna för tidigt än att de är inne för länge. Låt svalna på plåten helt och hållet innan du flyttar kakorna.
  • Förvara kakorna i rumstemperatur i en burk med tättslutande lock.
  • Kakorna går jättebra att frysa.
Annons

4 reaktioner på ”Browniecookies / kladdkakscookies

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s