Citrontryfflar med vit choklad och kondenserad mjölk

Citrontryfflar med vit choklad och kondenserad mjölk. Himmelskt goda! Silkeslen konsistens, sötsyrlig och fräsch smak av citron och omöjliga att bara ta en av. Dessutom väldigt enkla att göra! Bläddra längst ner i inlägget för att se en video på hur jag gör dessa 😍🎥

Den härliga citronsmaken får du genom att använda både zesten, alltså den yttersta och färgade delen av skalet, och citronsaft. Man får vara lite försiktig med mängden citronsaft, eftersom för mycket kommer göra smeten för lös. Därför använder jag även zesten från citronen (endast det gula, det vita ger besk smak!), då det också ger mycket citronsmak.

Ingredienser (ca 20 st)

0,5 burk kondenserad mjölk, sötad (rumsvarm)

200 g vit choklad (jag använder Odense)

25 g smör, rumsvarmt

1 tsk citronsaft

Zest från 1 citron

Ev. gul pastafärg

Florsocker att rulla i

Gör så här:

 1. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Smält över ett vattenbad under omrörning.
 2. Ta väck från vattenbadet. Rör ned övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
 3. Häll upp i en liten form klädd med bakplåtspapper. Ställ in i kylen i ca 4 timmar. Skär upp i bitar och rulla sedan till bollar, ställ in i kylen eller frysen en stund om den blir mjuk och svår att skära i. Rulla tryfflarna i florsocker. Klart! Förvara i kylskåpet.
Video på hur man gör mina citrontryfflar 🍋

Annons

2 reaktioner på ”Citrontryfflar med vit choklad och kondenserad mjölk

 1. För min smak räckte det inte med så lite citron, jag använde mycket mer för att känna citron smak. Annars jättebra recept!

  Gilla

  1. Jag tyckte att det var en bra balans mellan sötma och syrlighet, har testat att ha 2 tsk citronsaft men tyckte att den blev för lös då… tillsatte du mer citronsaft eller zest? Kul att du gillade receptet 🥰

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s