Biscotti med mandel & vanilj

På sistone så har jag blivit smått beroende av biscotti. Det är så gott, och det är verkligen det perfekta tillbehöret till eftermiddagskaffet. Så nu har jag nästan alltid en burk hemma fylld med biscotti och jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept. Biscottis med sötmandel och smaksatt med vanilj. Jag har även i lite honung i, jag tycker det gör kakorna extra goda. Och som ni ser på bilderna så har jag doppat mina i choklad, det här valfritt men jag tycker det är väldigt gott, plus att det ser fint och lite lyxigt ut.

Ingredienser

180-200 g sötmandel

90 g smör

300 g vetemjöl (5 dl)

200 g strösocker (drygt 2 dl)

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

18 g honung (1 msk)

1 tsk vaniljpasta

2 ägg

ev. smält choklad att doppa kakorna i

Gör så här:

  1. Börja med att rosta mandlarna i ugnen på 175 grader i ca 9-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  2. Smält smöret och låt svalna. Grovhacka mandlarna och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt. Tillsätt sedan honung, vaniljpasta, ägg och smöret. Arbeta ihop tills det nästan gått ihop till en deg, då tillsätter du mandlarna och fortsätt därefter blanda tills det går ihop till en deg. Överarbeta inte degen.
  4. Dela upp degen i tre delar och rulla till långa rullar. Lägg på plåten och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter på 175 grader, ta sedan ut ur ugnen och låt de svalna i 10 minuter. Under tiden som de fortfarande är varma så delar så delar du längderna i ca 1 cm breda skivor. Sänk värmen till 150 grader. Lägg skivorna bredvid varandra med den skurna sidan uppåt.
  5. Ställ in plåten i ugnen igen och grädda i ytterligare 10-12 minuter. Ta sedan ut och låt svalna en stund innan du flyttar över de till ett galler. Förvara i en tättslutande burk.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s