Halloween-kakor

Halloween är högtid som jag alltid har älskat. Jag tycker det är så mysigt, och jag älskar ju skräck och läskiga saker så att halloween är en favorithögtid för mig är väl inte så konstigt. Men utöver att skära pumpor och se skräckfilmer så är ju halloween-bakningen ännu en sak som jag älskar med den här högtiden. Här nedan har jag samlat lite olika kakor som passar perfekt till fikabordet på halloween, alla görs med samma deg och de är alla superenkla att göra.

Recept på mördeg: HÄR

Blodsprängda ögon (syltgrottor)

Här gör man likadant som när man gör vanliga hallongrottor, det vill säga att man formar små bollar och gör en liten grop som man fyller med valfri sylt (jag blandade blåbärssylt & jordgubbssylt). Måla ”blodkärlen” med hjälp av en tandpetare som du doppar i sylt eller karamellfärg. Så enkelt!

”Jack Skellington” kakor

Detta är också syltgrottor kan man säga. Först formar man en boll, platta sedan ut den och gör hål som ögon och näsa, fyll med sylt. Munnen spritsade jag dit med smält choklad (efter gräddning).

Fingrar

Kavla ut degen till en lång, smal rulle (ca 1 cm i diameter), dela sedan ca 1 dm långa rullar. Gör några streck med en kniv så att det ser ut som knogar, ta skaftet på t.ex. en tesked och platta till där ”nageln” sitter. Baka av och måla dit ”naglar” med smält choklad.

Figurkakor

Stansa ut kakor med hjälp av en utstickare. Dekorera med kristyr eller smält choklad. Så här gör du kristyr: Blanda ca 100 g florsocker med ca 2 msk äggvita tills du har en tjock konsistens (ungefär samma konsistens som tandkräm), gör sedan kristyren tunnare med lite vatten så blir det enklare att spritsa.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s