Ingefärashot med chili, citron & honung

Nu när hösten närmar sig så brukar jag alltid börja dagen med en ingefärashot. Ingefära innehåller massa bra vitaminer och antioxidanter som stärker kroppens immunförsvar vilket kan hjälpa en att hålla sig frisk från förkylningar som hösten bär med sig. Ingefära är också bra mot en hel del andra saker, b.la. mot ömma muskler och inflammationer, och det sägs också vara bra för oss som lider av migrän. Hur bra?

Jag gillar att ha lite chili i min då jag gillar smaken och hettan. Det sägs att chili ska hjälpa till att öka fettförbränningen och att det är bra för magen, plus att det innehåller mycket A och C vitaminer. Gillar du inte chili så går det såklart jättebra att göra utan.

Två andra ingredienser som också är med i receptet är honung och citron. Ytterligare två supernyttiga ingredienser som gör shoten ännu bättre.

Honung, som bidrar med god sötma, har också antibiotiska och antibakteriella egenskaper som hjälper till att hålla virus och bakterier borta som orsakar infektioner, förkylningar och influensa.

Och citron är ju som de flesta vet rik på C-vitamin vilket också stärker kroppens immunförsvar, plus att det citron är bra för hyn! Jag har bara nämnt några av alla positiva saker som ingredienserna i den här hälsodrycken innehåller och hjälper vår kropp med, om ni tycker det här lät intressant och vill lära er mer så är det bara att googla och läsa på om de olika ingredienserna. Ni kommer bli förvånade över alla fantastiska egenskaper de innehåller!

Ingredienser:

1 l vatten

200-250 g färsk ingefära

1 chili (kan uteslutas)

ca 0,5 dl honung

2 citroner

Gör så här:

1. Börja med att skölja ingefäran. Riv den grovt (skalet kan vara kvar) och lägg i en kastrull tillsammans med vattnet. Grovhacka chilin och lägg i den också. Värm sedan försiktigt till 60 grader (obs! inte högre än så – annars försvinner massa nyttiga ämnen & vitaminer)

2. Dra väck kastrullen från värmen och låt svalna till cirka 40 grader. Blanda ned honungen och låt svalna till rumstemperatur. Pressa i saften från citronerna, sila av och häll upp i en flaska. Förvara i kylskåpet.

Tips! Du kan även riva ned ca 50 g gurkmeja (färsk) samt tillsätta några svartpepparkorn (svartpeppar hjälper kroppen att ta upp de bra ämnena i gurkmejan).

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s