Frusen cheesecake

Är det något som jag verkligen älskar så är det cheesecake. Det finns olika varianter på cheesecakes, men min favorit är utan tvekan den frysta varianten. Det blir en glassliknande konsistens och det är så otroligt gott att äta när det är varmt ute. Det här receptet har jag använt väldigt länge, så det är minst sagt välbeprövat och resultatet blir alltid lika bra.

Vill ni se video på hur jag gör den? Gå in på min TikTok, @bakamedjosefine heter jag där! 🥰

Du behöver:
15 digestivekex
3 dl grädde
1 msk vaniljsocker (eller 2 tsk vaniljpasta)
3 äggulor
2 dl strösocker
250 g färskost, t.ex. philadelphiaost
1 msk citronsaft
3 äggvitor

Gör så här:
1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, gärna på kanterna också (jag använder tårtplast till kanterna). Krossa eller mixa digestivekexen, häll sedan hälften i springformen (resten sparar du och häller ovanpå cheesecaken) och platta ut till ett jämt lager. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
2. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Ställ sedan in i kylen så att den ej hinner bli varm.
3. Separera äggulor och vitor och lägg i två olika skålar.
4. Vispa ihop äggulor, strösocker och färskost i några minuter. Tillsätt sedan citronsaften.
5. Vispa äggvitorna hårt.
6. Rör försiktigt ned grädden i ägguleblandningen. Tillsätt sedan en tredjedel av äggvitorna, vänd försiktigt till en jämn smet, därefter tillsätter du resten av äggvitorna. Vänd tills du har en helt klumpfri smet.
7. Häll upp smeten i springformen. Avsluta med att hälla resten av digestivekexen över cheesecaken, ställ sedan in i i frysen i minst 6 timmar. Servera gärna med färska bär.

2 reaktioner på ”Frusen cheesecake

  1. Känns som det är så jag gör min också och alltid en hit. Så galet gott säger jag bara, även om det var längesen jag gjorde den. Min ena dotter bara älskar då jag bakade en.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s