Enkla nattjästa honungsfrallor

Något som är vardagslyx för mig är att få äta nygräddade frallor till frukost. Håller ni inte med? Det här receptet är min favorit på frukostfrallor. Jag har utgått från Martin Johanssons recept men gjort några småändringar. Och när jag säger att det är enkelt recept, då menar jag det verkligen. Du behöver endast röra ihop degen (du behöver inte ens knåda degen! 😱) på kvällen innan du lägger dig och på morgonen efter så delar du bara degen och låter den jästa stund innan de åker in i ugnen. Sen så har du världens godaste och enklaste frallor att avnjuta till frukost. Så smidigt, och så otroligt gott!

Ingredienser

5 g jäst

3,5 dl kallt vatten

4 dl rågsikt (ca 220 g)

4 dl vetemjöl eller vetemjöl special (240 g)

2 msk honung

1 tsk salt

Gör så här:

1. Lägg alla ingredienserna i en bunke/skål och rör sedan ihop med hjälp av en slickepott eller träslev. Du behöver inte knåda degen, bara röra ihop tills allt är blandat.

2. Täck skålen med plastfolie eller ett lock. Låt jäsa i rumstemperatur över natten (ca 8-10 timmar).

3. Häll ut degen på ett mjölat bakbord eller en stor skärbräda. Vik degen fyra gånger: en gång uppifrån in mot mitten, sedan en gång nerifrån in mot mitten över den första vikningen. Därefter vänster sida in mot mitten (över de två tidigare vikningarna) och till sist från höger sida in mot mitten. Vänd sedan degen upp och ned så att du har den släta sidan uppåt. Strö på lite mer mjöl om det behövs och täck sedan degen med en bakhandduk och låt jäsa i ca 35-45 minuter. Under tiden kan du starta ugnen på 250°C så att den hinner bli ordentligt varm.

4. Dela degen i 9 jämnstora bitar och lägg dem sedan försiktigt på en plåt med bakplåtspapper med den mjölade sidan uppåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter eller tills dem fått ordentligt med färg. Låt svalna på ett galler en stund före servering. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s