Morotsrulltårta

Jag fullkomligt ÄLSKAR morotskaka. Vanligtvis så brukar jag baka den i långpanna och ibland gör jag den i en springform och monterar ihop den som en tårta. Men den här gången ville jag testa att göra den som en rulltårta, och resultatet blev fantastiskt. Jag utgick från mitt vanliga recept som jag använder när jag gör min klassiska morotskaka i långpanna, men jag fick halvera receptet samt göra några småändringar för att anpassa det till en rulltårta. Fyllningen är också samma som jag använder som frosting på min klassiska morotskaka. Jag får så otroligt många komplimanger på den och det är flera som har sagt att det är den godaste fyllning som dem har smakat, vilket gör mig otroligt glad! Så om ni är lika stora morotskaks-älskare som jag så tycker jag definitivt att ni ska testa den här! Ni kommer INTE bli besvikna. 😍

Morotsrulltårta
2 ägg
2 dl strösocker
0,5 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
0,5 krm salt
100 g finrivna morötter

Cream cheesefyllning
150 g smör, rumsvarmt
150 g florsocker
150 g philadelphiaost
1 tsk citronsaft

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 225°C och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker poröst i cirka 7-10 minuter på hög hastighet, sänk sedan hastigheten och tillsätt oljan. Fortsätt vispa i cirka 10 sekunder.
3. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan ned i äggsmeten. Vänd försiktigt till en jämn smet, sedan vänder du ned de finrivna morötterna.
4. Häll ut smeten på bakplåtspappret. Bred ut jämnt över hela bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

5. Ta ut kakan ur ugnen och vänd den upp och ned på ett bakplåtspapper som du sockrat med strösocker. Dra försiktig bort papperet som kakan gräddats på och låt den svalna helt innan du lägger på fyllningen.

6. Vispa smör och florsocker poröst i cirka 5 minuter på hög hastighet. Om ni har en köksassistent så rekommenderar jag att använda en vinge istället för en ballongvisp, men om du inte har en sådan maskin så fungerar det såklart lika bra med en vanlig elvisp. Tänk även på att skrapa ned från kanterna och i botten så att allt blir noga blandat.

7. Tillsätt philadelphiaosten och citronsaften. Vispa i cirka 1 minut tills allt är ordentligt blandat.

8. Bred ut ett jämt lager av fyllningen över hela kakan och rulla sedan ihop till en rulltårta. Förvara rulltårtan i kylen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s